Film Elementy je najsledovanejšia filmová premiéra roku 2023 na Disney+

Snímka Elementy od štúdií Disney a Pixar sa stala najsledovanejšou premiérou na Disney+ v tomto roku a patrí medzi 10 najnavštevovanejších filmových premiér všetkých čias, keďže za prvých päť dní zaznamenala 26,4 milióna* pozretí.

Počas prvých piatich dní streamovania sa film Elementy stal najsledovanejšou premiérou animovaného filmu od premiéry filmu Keď sa červenám v marci 2022 a najsledovanejšou premiérou Disney+ všetkých čias v Latinskej Amerike.
Film Elementy, ktorý bol uvedený v júni tohto roku, bol úspešný aj v kinách a celosvetovo zarobil 480 miliónov dolárov. Film bol úspešný aj na portáli Rotten Tomatoes, kde získal divácke hodnotenie 93 %. V USA zarobil 154 miliónov dolárov, čo je viac ako päťnásobok jeho domáceho otváracieho víkendu (30 miliónov dolárov) – vzácny úspech pre akúkoľvek kinopremiéru. Táto suma predstavuje zároveň druhý najvyšší násobok zárobku po Toy Story z roku 1995 z produkcie Disney a Pixar. Mimo USA film zarobil 330 miliónov dolárov a mimoriadne silný bol v Južnej Kórei, kde sa stal navštevovanejším filmom spoločnosti Pixar.
Komentujte cez Facebook

Related posts